Etiketter

lördag 25 februari 2012

So frågor

Frågor 
1. Triangelhandeln byggde på att man transporterade olika varor till platser där efterfrågan var större. Från Europa gick skepp lastade med diverse gods. Bland dessa varor fanns då vapen och sprit. Från Afrikas kuster kom slavar som olika stammar hade betalats för att samla in själva då de kände till landet bättre. Det var sällan som slavarna blev fångade av någon annan än afrikanerna själva. Och till den sista av triangelns änder: Amerika. Från Amerika kom många olika jordbruksprodukter så som bomull och andra varor som kom från de många farmer och liknande som slavarna användes på.
  1. Jag tror inte att revolutionen skulle inträffa så tidigt om skördarna hade blivit bättre då en av de första anledningarna till revolutionen var matbristen. Jag tror dock att den skulle komma så småningom då ett sådant samhälle inte fungerade i längden. Den dåliga skörden ledde till att folket stormade Bastiljen främst i jakt på mat eftersom skördarna slagit fel. Om skördarna inte skulle ha slagit fel skulle Bastiljen inte ha blivit stormat och upproret skulle inte ha inträffat då. Jag tror dock att det skulle ha inträffat så småningom även om skördarna hade slagit rätt då skördarna bara var det som startade det hela. Allt som krävdes i sådana fall skulle vara något annat som startade det hela.
  2. Jag tycker att det viktigaste som franska revolutionen lämnade efter sig var att de som hade makten lärde sig att folket inte kan behandlas hur som helst, utan att de kommer att ta makten själva om de behandlas för illa. Detta har haft stor effekt i världen då många ledare lär sig att inte underskatta folkets kraft. Till exempel i Libyen, där tog folket makten i egna händer och gjorde uppror mot Gaddafi. Liknande saker har hänt i bland annat Egypten och Syrien, då med liknande resultat (förutom i Syrien där det fortfarande håller på).
  3. Jag tror att adeln och prästerna slapp betala skatt då de hade mycket makt och därför var kungen rädd för att de inte skulle vara på hans sida. För att göra dem nöjda lät han dem slippa skatten. Detta var inte bra för folket då folket då tvingades att stå för all skatt, vilket senare ledde till folkets stora missnöje, vilket i sin tur ledde till revolution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar