Etiketter

torsdag 6 februari 2014

Doping

Doping

Doping är ett samlingsnamn på de preparat som har syftet att öka prestationsförmågan hos idrottare och personer som vill öka sin muskelmassa snabbare än vad det skulle gå med vanlig träning. Doping har dock flera nackdelar så som ökad aggression och kan även skapa problem med levern, där både farliga och ofarliga tumörer kan utvecklas. 

Doping är mest förekommande inom idrotten, där mer muskelmassa och uthållighet kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Man testar numera alla idrottare för spår av doping  och de som har dopingklassificerade ämnen i blodet blir diskvalificerade från tävlingen då doping inte är tillåtet på grund av de prestationshöjande effekterna det har på kroppen. 

Olika dopingsorter kan ha olika effekter på kroppen och kan komma i många olika former så som tabletter, sprutor och plåster. Risken att sjukdomar sprids via delade sprutor är stor då de inte desinfekteras mellan användningarna. 


Egna åsikter :

Personligen tycker jag inte att doping bör användas av någon då det har kraftiga biverkningar och muskelmassan du får av det försvinner väldigt snabbt om du skulle sluta använda steroider.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar